Ultima probă de BAC, cu mulți absenți în Olt și cu un candidat prins copiind

164

Și la ultima probă de Bacalaureat au lipsit mulți candidați în Olt. Niciun candidat nu a fost depistat cu temperatură.

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului și specializării, sesiunea iunie-iulie 2020. Rata de participare a fost de 93,4 % în județul Olt.
,,Astfel, dintre cei 2849 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie) s-au prezentat 2661 de candidaţi. 188 de candidaţi au absentat, iar 1 a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Nu au existat candidați care au avut temperatura peste 37.3 ̊C. sau candidați care au susținut examenul cu subiectele de rezervă,, anunță IȘJ Olt.
Candidatul eliminat pentru tentativă de fraudă nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00, cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.