Premierul Orban și miniștrii Economiei, Mediului și Transporturilor vin la Alro Slatina. Sindicaliștii îi primesc cu… PROTESTE

579

Pe 30 iunie, Alro Slatina împlinește 55 de ani de la înființare. Evenimentul va aduce în capitala Oltului șefi din Guvernul României. Oaspeții de seamă nu vor fi însă bine- primiți la uzina slătineană, sindicaliștii anunțând că dacă vizita va avea loc înainte de a sosi ajutorul de stat promis, se va lăsa cu proteste.

Premierul României și trei miniștri sunt așteptați la Slatina pe 30 iunie. Confirmarea a fost făcută de către deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu. ,,Dragi slătineni, vă informez ca pe data de 30 iunie, vor veni la Slatina: Premierul României, Ludovic Orban, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, Ministrul Mediului, Costel Alexe și Ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Această vizită se datorează faptului că pe data de 30 iunie, unul dintre cei mai mare angajatori din jud. Olt, ALRO SLATINA, împlinește 55 de ani de la prima șarjă de aluminiu. Vă reamintesc că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban este singurul guvern în ultimii 12 ani care a făcut posibilă aprobarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea companiilor mai consumatoare de energie electrică. Tot marți, miniștrii liberali vor efectua o vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor pe șantierul de lucru al Drumului Expres Pitești-Craiova.ʺ, a anunțat vicepreședintele PNL pe pagina sa de socializare.

La 30 iunie 1965 s-a produs la Slatina prima şarjă de aluminiu românesc. Devenită singurul producător de aluminiu din România şi una dintre cele mai mari companii de profil din Europa, la aniversarea a 55 de ani fabrica slătineană amenință cu închiderea, în lipsa ajutorului financiar promis de Guvern, care întârzie să fie alocat.

Manifestarea nu se anunță una festivă, sindicaliștii amenințând cu proteste.

Pe această temă:

Aniversare cu proteste, la ALRO Slatina