DNA cere condamnare cu executare în penitenciar pentru Darius Vâlcov, instanța se va pronunța pe 7 iulie

937

Procesul în care fostul edil al Slatinei, Darius Vâlcov, este judecat pentru luare de  mită și trafic de influență la Tribunalul Dolj a ajuns la stadiul încheierii judecătorești. Pe 7 iulie se va pronunța sentința.

Ieri, Tribunalul Dolj a constatat încheiată cercetarea judecătoreasca în dosarul în care fostul primar Darius Vâlcov, fost ministru de Finante și consilierul premierului Dăncilă,  este judecat pentru de luare de mită și trafic de influență.  În acest caz, procurorii DNA cer pedeapsa cu executare, pronunțarea urmând să fie dată pe 7 iulie.

Dosarul se află pe rolul Tribunalul Dolj de aproape doi ani de zile, fiind strămutat de la Tribunalul Olt și are legătură cu un contract al Primăriei Slatina cu obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, cu o valoare de circa 25.000.000 lei.

Vâlcov a fost trimis în judecată în 2015. DNA a arătat în rechizitoriu că în perioada noiembrie-decembrie 2012, Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei.

Vâlcov a fost condamnat într-un alt dosar, pentru corupție, de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare. Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, dupa ce Completul de 5 judecători de la Inalta Curte a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.