VIDEO/ Dincă, adus iar la Tribunalul Olt. Mama Luizei: Mi-e greu să-l văd, vânzarea mașinilor e o dovadă că acest caz s-a vrut mușamalizat

242

În urma deciziei Tribunalului Olt, mașina cu care Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au fost răpite și către Gheorghe Dincă, dar și alte autoturisme ale principalului suspect în moartea fetelor, au fost scoase la licitație. Decizia, considerată încă un mijloc ce probă în dosarul Caracal de către avocatul familiei Melencu, a fost contestată. Astăzi, la Tribunalul Olt au ajuns atât inculpatul, judecat în stare de arest, cât și mama Luizei Melencu.

Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a dispărut fără urmă, după ce a plecat cu o mașină de ocazie din comuna Dobrosloveni spre Caracal, la meditație. Era al doilea caz de dispariție, după ce o altă liceancă a dispărut în aprilie tot din Caracal, ultima dată fiind văzută la ocazie. Mihaela Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioști, sat Radomir, a dispărut pe 14 aprilie 2019 în Caracal, unde a mers pentru a scoate bani de la un ATM. Anchetatorii au stabilit, abia după ce l-au prins pe Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, că fetele au fost luate la ocazie de caracalean, care le-a legat pe bancheta din spate, apoi le-a sechestrat în casa sa, le-a violat, ucis și le-a ars trupurile într-un butoi metalic în curte. Procesul se află pe rolul Tribunalului Olt.

Mașina cu care au fost răpite fetele și în care s-au găsit obiecte aparținând acestora și probe în dosar, aflată  de când a început ancheta în custodia poliţiei, a fost descompletată, după cum a declarat avocata familiei Melencu- nu mai are scaune și canapeaua din spate, alte elemente din interior și din portbagaj lipsesc. Ea a fost scoasă la vânzare prin licitație, în urma deciziei magistraților olteni, cu un preț de pornire de 200 euro.

Considerând însă că această maşină este un mijloc de probă, iar înstrăinarea ei este infracţiune, Carmen Obîrşanu, avocata familiei Melencu, a contestat vânzarea. Contestația se judecă azi, fiind adus la Tribunalul Olt Dincă. Să dea ochii cu monstrul din Caracal au venit și rudele Luizei.