Polițiștii din Olt efectuează 22 de percheziții la primării și școli din zece județe, în cazul unei firme din Drăgănești-Olt . 23 de persoane vor fi audiate

1016

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează 22 de percheziții, pe raza a zece județe. Sunt vizate primării și unități de învățământ care au achiziționat mobilier urban, bănci, pubele, etc. de la o firmă din Drăgănești-Olt.

Începând cu ora 08.00 a acesei dimineți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează 22 de percheziții, pe raza județelor Bihor, Mehedinți, Vâlcea, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș. Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

,,În fapt, în perioada 2012-2016, o societate comercială cu sediul în orașul Drăgănești-Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale, constând în achiziții de mobilier urban( bănci stradale, pubele, casete luminoase) de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal “tip fantoma”. Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat, în suma de aproximativ 550.000 de lei. De asemenea, reprezentantul societății respective ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost făcute către furnizorʺ, arată IPJ Olt.

23 de persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din județele Bihor, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.