Angajatul Alro Slatina, cu arsuri grave produse la locul de muncă, transferat la Timișoara

247

Unul dintre cei doi muncitori de la Alro Slatina care ieri au luat foc în timp ce tăiau niște conducte dezafectate, a fost transferat de la spitalul slătinean la Craiova, iar de acolo la Timișoara, starea sa fiind una gravă. Celălalt se află internat la SJU Slatina.

Accidentul de muncă de ieri de la Alro Slatina  a avut loc în  Secția Laminate Benzi la Rece. Un sudor de 43 de ani și un lăcătuș de 33 de ani lucrau la dezafectarea unor conducte nefolosite, când un lichid inflamabil a declanșat foc la tăierea conductelor, flăcările cuprinzând angajații. Ambii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cum lăcătușul are arsuri grave pe 70% din suprafața corpului, acesta a fost transferat la Spitalul Craiova, iar de acolo, starea sa fiind gravă, medicii au decis să-l transfere la Clinica de Mari Arși de la  Spitalul Județean Timișoara. El nu a putut sări din nacelă, fiind prins în centură, spre deosebire de colegul său, care s-a ales cu arsuri pe 15% din suprafața corpului. Însă, în cădere de la înălțimea de 3,5m, s-a ales cu fracture la ambele mâini.

Accidentul este anchetat de către poliție, dar și de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

Despre accidentul de muncă:

Doi salariați de la Alro Slatina au luat foc în timp ce munceau în secție. Unul a sărit cu corpul în flăcări din autonacelă