Prinși cu transport ilegal de lemne pe raza Oltului, AMENDAȚI de polițiști

325
foto: arhivă

Polițiștii olteni au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru transport ilegal de material lemnos. În ,,plasaʺ lor au picat doi bărbați care trasportau material lemnos pe raza localităților Drăgănești-Olt și Dăneasa.

În aceste weekend, polițiștii au continuat să acționeze pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic. Astfel, sâmbătă 20 iunie 2020, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au depistat în trafic, un bărbat de 31 de ani, din județul Argeș,  în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos.

,,În urma verificării documentelor polițiștii au constatat faptul că mențiunile din avizul de însoțire nu sunt reale. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice. De asemenea, cantitatea de 2 metri cubi material lemnos, în valoare de 700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Drăgănești-Olt,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Ieri, 21 iunie, polițiștii au depistat un bărbat, de 41 de ani,  în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară pe Drumul Județean 546, în comuna Dăneasa. Cu ocazia inventarierii materialului lemnos transportat s-a constatat faptul că lipsește cantitatea de 1,08 metri cubi, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.