Olt: S-au umplut drumurile de șoferi beți! 38 de șoferi, prinși de polițiști ,,amețițiʺ

849

Au lăsat alcoolul să le conducă mașinile, dar și viața. Mai grav este că au pus în pericol și viețile altor persoane nevinovate. Polițiștii i-au oprit însă și i-au sancționat, mulți alegându-se și cu dosar penal, în funcție de cât de mult băuseră ăînainte de a se urca la volan.

Săptămâna trecută polițiștii Serviciului Rutier Olt au acţionat pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

,,În săptămâna 15-21 iunie 2020, polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere din județul Olt pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Acțiunea a vizat, în special, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislației rutiere. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicatʺ, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cadrul acțiunii, polițiștii au testat peste 1000 de conducători auto, dintre care 38 au fost depistați conducând sub influența alcoolului, fiindu-le reținute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Oamenii legii atrag atenția cu privire la pericolul creat de conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, amintind că alcoolul reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor.

Legislația pedepsește conducerea pe drumurile publice a unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice. Cei depistați cu o concentrație sub 0,40 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat vor fi sancționați contravențional, iar ca măsură complementară, li se suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice. Totodată, conducerea sub influența alcoolului având o concentrație peste 0,40 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat sau sub influența substanțelor psihoactive constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani.