Doi salariați de la Alro Slatina au luat foc în timp ce munceau în secție. Unul a sărit cu corpul în flăcări din autonacelă

919

Un grav accident de muncă s-a înregistrat azi la Alro Slatina. Un sudor și un lăcătuș, angajați ai uzinei, au ajuns cu arsuri la spital, unul fiind rănit după ce a sărit cu corpul în flăcări dintr-o autonacelă.

„În această dupa-amiază, am fost sesizati prin apelul de urgență 112 despre faptul că la o societate din municipiul Slatina a avut loc un accident de muncă, în urma căruia două persoane au suferit leziuni. Cei doi angajați au fost transportați la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Accidentul a avut loc în  Secția Laminate Benzi la Rece. Un sudor de 43 de ani și un lăcătuș de 33 de ani lucrau la dezafectarea unor conducte nefolosite, când un lichid inflamabil a declanșat foc la tăierea conductelor, flăcările cuprinzând angajații. Ambii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Sudorul  are arsuri grave pe 70% din suprafața corpului, iar celălalt 15%, dar și multiple traumatisme, după ce a sărit din autonacela în care lucra, de la o înălțime de 3,5 metri.

Accidentul este anchetat de către poliție, dar și de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.