Infirmiera care a răspândit coronavirusul în spitalul din Corabia a murit

3750

Oltul a înregistrat în această seară cel de-al 10-lea deces provocat de coronavirus. Surse din cadrul spitalului din Caracal au confirmat decesul infirmierei de la spitalul din Corabia, cea care a răspândit virusul chinezesc în unitatea medicală de la malul Dunării.

Femeia decedată a fost confirmată cu coronavirus miercuri, după ce a fost supusă testării ca urmare a reclamării unor simptome specifice COVID 19. Zeci de persoane, colege ale acesteia, rude și prieteni, au fost băgați în izolare, în urma unei anchete epidemiologice declanșate de autorități. Peste 50 au fost testate, iar șase au fost confirmate pozitive. Surse din spitalul corăbian susțin că numărul angajaților confirmați pozitiv ar fi crescut în această după-amiază cu alte patru cazuri: un pacient și trei cadre medicale. Autoritățile au raportat, la prânz, doar două cazuri legate de focarul de la Corabia, despre care s-a susținut că sunt contacți de familie ai angajatelor depistate pozitiv.
Infirmiera care a răspândit virusul și care a decedat în această după-amiază se afla internată la spitalul din Caracal, ca urmare a unor afecțiuni cronice de care suferea. Încă de joi starea ei de sănătate s-a înrăutățit, fiind nevoie de intubare. Astăzi, medicii au declarat decesul, înregistrând a 10-a victimă a coronavirusului în județ.
Surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt au lăsat să se înțeleagă că focarul de la unitatea medicală corîăbiană este departe de a se limita, iar locuitorii reclamă stări de panică privind situația din oraș, în special ca urmare a lipsei de informații oficiale referitoare la situația creată.
Autoritățile au confirmat astăzi alte cinci cazuri de olteni diagnosticați cu coronavirus. potrivit acestora, pe lângă cei doi contacți de familie ai cadrelor medicale confirmate pozitiv, susțin că mai există trei olteni care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus.
Surse din cadrul spitalului corăbian susțin că infirmiera decedată au fi fost infectată cu COVID 19 chiar de fiica sa venită din străinătate care era asimptomatică.