Focarul de la Spitalul Corabia se extinde: două rude ale asistentelor, confirmate pozitiv

3428

Două din cele cinci cazuri noi din ultimele 24 de ore raportate pentru județul Olt au legătură cu focarul de coronavirus de la Spitalul Corabia, unde patru asistente și o infirmieră au fost confirmate pozitiv. Este vorba de contacți de familie ai asistentelor.

Dacă trei dintre noile cazuri s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifică infectării cu virusul chinezesc, două au legătură cu focarul de la Spitalul Corabia. Astfel, numărul infectărilor legate de acest focar ajunge la 7, dintre care o infirmieră- pacientul zero, aflată în stare gravă la Spitalul Caracal, trei asistente medicale- internate la Spitalul Slatina și ultimele cazuri- doi membri de familie ai asistentelor.

Iinfirmiera de la care a plectat focarul de coronavirus este intubată și, potrivitr unor surse, aceasta s-ar fi infectat de la fiica sa întoarsă recent din străinătate.

Asistentele confirmate cu COVID 19 se numără printre cei 50 de contacți ai infirmierei diagnosticată cu coronavirus în cursul zilei de miercuri- cadre medicale și membrii și apropiați ai infirmierei care au participat la un parastas organizat de aceasta pentru mama ei.