Mai mulți olteni nu au respectat măsura autoizolării și au ajuns în carantină

679

4 olteni aflați în izolare nu au respectat măsura și au ajuns în carantină. Ei au fost descoperiți în afara domiciliului de polițiștii care fac verificări cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Cele patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă de 1000 lei și vor trebui să achite și contravaloarea carantinării care se ridică la 4.200 lei.

,,Polițiștii olteni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, jandarmi și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

În perioada de referință au fost efectuate aproximativ 1800 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu. În urma verificărilor efectuate, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, poliţiştii au aplicat 4 amenzi contravenţionale în valoare de 4.000 de lei.” se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.