Focar de coronavirus la spitalul din Corabia. 5 cadre medicale infectate cu virusul chinezesc

4625

Autoritățile sanitare au declarat focoar de coronavirus la spitalul din Corabia după ce numărul angajaților unității medicale depistați pozitiv la testul COVID 19 a ajuns la 5. Primul angajat confirmat pozitiv miercuri este o infirmieră de la Secția Medicală. Aseară, patru asistente de la secția amintită au fost confirmate cu virusul chinezesc.

Patru asistente de la Spitalul Orăşenesc Corabia au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și internate în spital aseară. Trei dintre acestea au fost internate la spitalul din Slatina, iar una a ajuns, datorită altor afecțiuni, la spitalul din Caracal. Tot aici se află și infirmiera de la care a plectat focarul de coronavirus din unitatea medicală. Femeia se află în stare gravă, fiind intubată. Surse locale susțin că aceasta s-ar fi infectat de la fiica sa întoarsă recent din străinătate.

Asistentele confirmate cu COVID 19, se numără printre cei 50 de contacți ai infirmierei diagnosticată cu coronavirus în cursul zilei de miercuri. Până acum, potrivit unor surse, au fost lucrate doar 20 de probe din cele recoltate în cazul focarului de la Corabia, care incrlud cadre medicale și membrii și apropiați ai infirmierei care au participat la un parastas organizat de aceasta pentru mama ei.

Ancheta epidemiologică declanșată în acest caz este în desfășurare.