România, lovită de inundații. Pompierii au acționat în 23 de județe, la sute de locuințe

83

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a informat că pompierii din 23 de județe au acționat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curți sau beciuri, în ultimele 24 de ore. Traficul rutier a fost afectat temporar pe cinci drumuri naționale.

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curți sau beciuri. Traficul rutier a fost temporar afectat pe cinci drumuri naționale. Este vorba de DN 1A intersecție cu DNCB – București – Ilfov, DN 57B – Caraș-Severin, DN 16 Mureș, DN 22D și DN 22A – Mureș.Au fost afectate și trei drumuri județene: DJ 703K – Argeș, DJ 764F – Bihor și DJ 668 – Hunedoara, atât din cauza acumulării de apă și aluviuni pe carosabil, cât și a căderilor de pietre.

Printre județele cele mai afectate de aversele torențiale sunt Arad, Bihor, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara și Maramureș.

Potrivit IGSU, în niciuna dintre situațiile gestionate nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor.