10.000 lei amendă pentru doi argeșeni prinși cu material lemnos nejustificat la Brâncoveni

103
foto: arhivă

Prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic reprezintă pentru polițiștii olteni o prioritate, oamenii legii fiind cu ochii pe transporturile de material lemnos. Așa se face că în urma verificărilor făcute la două autoutilitare au descoperit că actele ce însoțeau transportul nu erau tocmai în regulă.

Deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora. Prevederea legală a fost aplicată ieri de către polițiștii olteni pe raza comunei Brâncoveni.

Astfel,polițiștii Secţiei  Poliţie Rurală Găneasa au depistat în trafic,  pe Drumul Național 64, doi bărbați, de 26 și, respectiv, 31 de ani,  ambii din comuna Berevoiești, județul Argeș, în timp ce transportau cu două autoutilitarele material lemnos.

,,În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că există discordanțe între cantitățile precizate în avizele de însoțire și materialul lemnos existent faptic. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare. De asemenea, polițiștii au confiscat contravaloarea materialului lemnos neidentificat, respectiv 464 de leiʺ, transmite IPJ Olt.