Pompierii au scos azi-noapte apa la gospodării din Movileni și Slatina

105

S-a rupt ieri cerul, iar ploaia torențială a creat probleme mai multor gospodării din județ, cu precădere în zonele aflate la baza dealurilor unde viiturile au ajuns pe străzi și în curți. Azi-noapte, pompierii au continuat să intervină în Movileni și Slatina.

Aseară târziu, pompierii acționau în comuna Movileni cu o motopompă transportabilă, pentru evacuarea apei dintr-o curte, unde există pericolul ca apa să se infiltreze în anexele gospodărești. Iar pe parcursul nopții, au fost suplimentate mijloacele de intervenție și s-a intervenit și în Slatina. ,, În total, s-a acționat cu trei motopompe transportabile, de la Detașamentul Slatina, fiind evacuată apa din două gospodării. De asemenea, pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială și o motopompă, au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, în municipiul Slatina, strada Zambilelor. În toate cele trei locații exista pericolul ca apa să se infiltreze în anexe gospodărești și locuințe,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
 Codul portocaliu de ploi a fost valabil până la ora 23.00, iar pentru județul Olt este în vigoare o atenționare cod galben, de ploi și instabilitate atmosferică, valabil până mâine, la ora 10.00. În acest moment nu mai sunt misiuni în desfășurare.