O fetiță de 9 ani, nepoata poștăriței din Brebeni, soția bărbatului decedat din Deveselu și o asistentă- noile cazuri din Olt de coronavirus

2830

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns azi, în județul Olt, la 136. Ultimele teste pozitive sunt la contacți ai poștăriței din Brebeni, bărbatului decedat din Deveselu și unui pacient internat la Spitalul Slatina.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat ieri 133 de cazuri de coronavirus în olt, iar astăzi 136. Primul caz nou confirmat a fost ieri după-amiază, la o asistentă medicală de pe secția Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina, contact al unui pacient internat în spitalul slătinean.

Celelalte două cazuri sunt o fetiță din Brebeni și o femeie din Devselu. Fetița, de 9 ani, este nepoata poștăriței din Brebeni, confirmată cu coronavirus, aceasta fiind soția bărbatului pozitivat angajat la Delta Aluminiu Slatina, ce a venit în contact cu cetățenii de etnie turcă.

Cel de-al treilea caz este al unei femei din Deveselu, soția bărbatului de 78 de ani care a murit din cauza virusului chinezesc duminică dimineața.

Cele trei persoane sunt internate la SJU Slatina.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, astăzi 17.06.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 136;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 94;
  • Număr persoane internate confirmate Covid-19: 34;
  • Număr persoane izolate la domiciliu: 2413;
  • Număr persoane aflate în carantină instituționalizată: 20;
  • Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3426;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 8.