Meteorologii anunță ploi torențiale până mâine. Oltul, sub Cod Galben

220

Ploile nu se dau duse, meteorologii anunțând că instabilitatea atmosferică se va menține până la finele acestei săptămâni. Întreaga țară este sub Cod Galben.

A plouat ieri torențial în Olt, afectând gospodării din mai multe județe, cea mai gravă situație fiind la Slatina, unde canalizarea nu a mai făcut față la precipitațiile abundente, dar și la Movileni și Șerbănești. Iar meteorologii nu au vești bune nici pentru azi, dar nici pentru zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o avertizare Cod Galben valabilă pentru întreaga țară, în intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00
,,În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii,, a transmis ANM.