Mai mulți absenți în Olt la Evaluarea Națională- proba la matematică

149

Examenului de Evaluare Națională,  sesiunea 2-27 iunie 2020, s-a desfășurat azi în Olt-  proba la matematică fără incidente. Sute de candidați au lipsit.

Aproximativ 3 300 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris în Olt pentru a susține examenul de Evaluare Națională. Dacă luni,la proba de limba și literature română, au lipsit 478 de candidați, la proba de azi, cea de matematică,  numărul celor care nu s-au prezentat a fost și mai mare.

,, La această probă de examen au fost prezenți 2823 candidați, iar 486 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați cu temperatura peste maximul admis. Niciun candidat nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă, iar pentru tentativă de fraudă nu au fost eliminați candidați. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00ʺ, a transmis IȘJ Olt.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.