FOTO/ Câte gunoaie a strâns Primăria Balș în urma avalanșei de deșeuri aduse de Olteț

139

Cantitatea imensă de pet-uri, crengi și alte resturi vegetale adusă la Balș de râul Olteț în urma ploilor de luni a fost strânsă de către administrația locală și colectată selectiv. Deșeurile vor ajunge în centrul județean de la Bălteni.

Cursul Oltețului s-a blocat cu două zile în urmă la Balș, pârâul amenințând să iasă din matcă și să inunde o parte din localitate și să distrugă podul ce face legătura între oraș și mănăstirea Mâinești. A fost nevoie de intervenția urgentă a autorităților pentru ca situația să nu degenereze. Cu sprijinul utilajelor de mare tonaj, puse la dispoziție de firma care lucrează la Drumul Expres, s-a evitat revărsarea Oltețului. Administrația locală a strâns gunoiul adus de ape, iar cantitatea este una impresionantă.

,,După viitura ce a adus sute de mii de PET-uri, dar și crengi și alte deșeuri, pe cursul râului Olteț, și după ce s-a intervenit de urgență pentru degajarea cursului apei, azi, Primăria Balș s-a mobilizat pentru curățarea terenului. Lucrătorii SALUBRIS Balș au strâns ceea ce a rămas în urma puhoaielor. Deșeurile au fost colectate selectiv la fața locului (plastic și lemn) și vor fi transportate la Centrul principal de colectare de la Bălteni.,, a anunțat Primăria Balș.

Mai multe despre poluarea de pe Olteț:

Oltețul, la un pas de a acoperi o parte din orașul Balș