Facultățile din Slatina, pregătite de înscrieri on-line, fără taxă. 161 de locuri în viitorul an școlar

799

Admiterea de anul acesta, la ambele facultăți din Slatina, se va derula online, fără taxe de înscriere și înmatriculare. La filiala piteșteană cu profil pedagogic s-a dat déjà startul înscrierilor pe 1 iunie, în timp ce la cea bucureșteană cu profil agricol înscrierile vor începe pe 6 iulie.

Absolvenții de liceu din orice promoție care își doresc să urmeze cursurile unei facultăți în capitala Oltului  au la dispoziție doar două filiale ale unor facultăți de stat: Facultatea de Științe ale Educatiei, Științe Sociale şi Psihologie- filială a Universității din Pitești, cu program de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar și Facultatea de Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală- filială a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Anul acesta, admiterea se va da on-line, au anunțau universitățile. ,, USAMV București elimină taxele de înscriere și înmatriculare!  Sesiunea de Înscriere la cele 7 Facultăți ale sale se va face ONLINE între 6-25 Iulieʺ, a anunțat univesitatea bucureșteană. Filiala Slatina organizează admitere pentru specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole – învățămând cu frecvență pentru  100 de locuri.

Pentru Pedagogia învățământului primar și preșcolar, învățămțbt cu durata studiilor de 3 ani, cu frecvență, cifra de școlarizare la Slatina este: locuri subvenționate: 15 (din care: granturi de studii subvenționate de la buget: 13, locuri pentru candidații care au absolvit un liceu din mediul rural: 1, locuri pentru candidații de etnie rromă: 1) și locuri cu taxă: 46.

Înscrierea la concurs a început pe 1 iunie și sederulează până pe data de 20 iulie.

Taxa de studii de anul acesta este de  3.400 lei – prima tranșă 50%  (se plătește la înmatriculare în anul I – iulie 2020), iar  1.700 lei a doua tranșă 50% ( se plătește până la data de 15.01.2021).