Paul Stănescu- propunere de lege prin care oferă facilități pentru restaurante și hoteluri

198
Horeca a fost cea mai afectată de către pandemia de coronavirus, iar pentru a ajuta agenții economici, senatorul de Olt Paul Stănescu a inițiat, alături de alți colegi social-democrați, o propunere legislativă.
  • Eșalonarea plății impozitului aferent veniturilor din salarii pe o perioadă de trei luni după încetarea stării excepționale. Pentru societățile care nu accesează facilitatea de eșalonare se aplică o bonificație de 10% din sumele plătite la termenul prevăzut de lege.
  • Până la sfârșitul anului 2020, serviciile de cazare, restaurant și transport în scopuri turistice să fie scutite de taxa pe valoarea adăugată brută
  • Pentru 2020 și 2021 statul să susțină contravaloarea tichetelor de vacanță acordate de oricare dintre angajatori, în cuantum de maxim 1450 lei / angajat.
  • Sprijinirea agențiilor de turism care au emis pachete turistice până la instituirea stării de urgență pentru a amâna returnarea sumelor încasate de la clienți prin instituirea unui sistem de vouchere prin care pachetele de servicii care nu au mai putut fi prestate să fie reprogramate
  • Instituirea programului pentru modernizarea stațiunilor balneare prin care se opropune o susținere financiară pentru astfel de investiții (ajutor nerambursabil completat cu garantarea de către stat a unei părți din creditele pentru investiții)