Cod PORTOCALIU de ploi torențiale și vijelii. ISU Olt a cerut permanența la primăriile din județ

440

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 15 iunie, ora 13:00-16 iunie, ora 03:00. Fenomenele preconizate sunt cantități însemnate de apă și vânt puternic.

„În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină” informează ANM.
ISU Olt a transmis avertizarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt.
,,Pe timpul avertizării, conform prevederilor legale în vigoare, este obligatorie asigurarea permanenței, cu personal specializat, la sediile primăriilor,, declară Alin Băsășeanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.