VIDEO/ Canalizarea Caracalului a cedat la ploaia de aseară, mai multe străzi inundate

263

Canalizarea Caracalului, incapabilă să preia debitul uriaș de apă căzut aseară, a făcut ca ploaia să curgă râu pe mai multe străzi din municipiu. Conducerea administrației locale recunoaște că refacerea rețelei reprezintă o prioritate.

,,La Caracal, în zone cu străzi încă neasfaltate și cu o infrastructură de canalizare gândită acum mulți ani pentru a deservi un număr infinit mai mic de locuințe, unele străzi, pentru câteva ore, au fost acoperite de ape. Am fost prezent ieri, împreună cu responsabilul pe probleme de situații de urgență, în zonele afectate frecvent de debite crescute de apă și incapacitatea rețelei de a prelua eficient apele pluviale (străzile Negru Vodă, Carpați, Poporului, Bistriței, Elena Doamna, Decebal, Torentului etc). (… ) Cred cu tărie că trebuie realizat urgent un ”Studiu de sistematizare a preluării apelor pluviale” astfel încât, atât planul de dezvoltare urbană cât și lucrările de reparație a infrastructurii să fie realizate într-o logică firească.ʺ, relatează administratorul public al municipiului, Adrian Chesnoiu.

Și candidatul social-democrat Ion Doldurea consideră că investiția în refacerea rețelei de canalizare a orașului reprezintă o prioritate.,,Acum se vede cât de necesar este proiectul CAO cu fonduri europene privind „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt” prin care se va investi în rețelele de apă, canalizare, stații de tratare a apei și stații de pompare a apei uzate și în Caracal. Nu putem vorbi de un oraș european în condițiile în care sute de locuitori ai Caracalului încă nu beneficiază de condiții elementare de confort, precum apa potabilă și canalizare.ʺ, declară Doldurea.

O prioritate: investiția în refacerea rețelei de canalizare a orașului Ca în mai toate orașele din România, o ploaie torențială inundă străzi și blochează circulația.Infrastructura învechită, depășită din punct de vedere a capacității de preluare a apei uzate sau rezultate din precipitații, face ca noi toți să avem de suferit.Acum se vede cât de necesar este proiectul CAO cu fonduri europene privind „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt” prin care se va investi în rețelele de apă, canalizare, stații de tratare a apei și stații de pompare a apei uzate și în Caracal.Nu putem vorbi de un oraș european în condițiile în care sute de locuitori ai Caracalului încă nu beneficiază de condiții elementare de confort, precum apa potabilă și canalizare.Peste 240 de milioane de euro vor merge în județul nostru pentru a rezolva aceste probleme. Beneficiari: locuitorii din Caracal, Slatina și alte 23 de localități.Aproape 4 ani de eforturi în întocmirea documentației și printre hățișurile birocratice ca județul și, implicit, orașul nostru, să ajungă la stadiul în care să putem vorbi de perspectiva reală a unei schimbări.

Publicată de Ion Doldurea pe Joi, 11 iunie 2020