IPJ Olt: Se reia activitatea de eliberare cazier judiciar și certificate de integritate

4059

Activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală va fi reluată la ghișeele de cazier organizate la nivelul județului.

IPJ Olt a transmis programul activității de eliberare a cazierului judiciar și certificatelor de integritate, reamintind obligativitatea purtării măștii în spațiile închise. Cetățenii care au nevoie de aceste documente pentru institușții publice le pot solicita de la acestea. ,,Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc., la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învățământ, sănătate, S.R.P.C.I.V., D.G.A.S.P.C., etc.) să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice. În acest fel, persoana nu mai este obligată să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea/eliberarea/ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală.ʺ, anunță IPJ Olt.

Program cazier judiciar:

  • Sediul Inspectoratul de Poliție Județean Olt, din municipiul Slatina, str. Horia, nr. 5: LUNI, MARŢI, MIERCURI, JOI: între orele 0830-1200 şi 1330-1500; VINERI : între orele 0900-1300 şi 1300-1400
  • Sediul Poliției municipiului Caracal: LUNI- VINERI: între orele 0900-1200
  • Sediile polițiilor orașelor  Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Scornicești: LUNI- VINERI : Primire cereri: între orele 0900-1000; Eliberare certificate: între orele 1500-1600

În ceea ce privește adeverințe de integritate comportamentală:

  • pentru cererile depuse la sediul I.P.J. Olt – adeverința se eliberează în 3 zile, dacă cererea se depune la locul de naștere sau domiciliu/reşedinţă/flotant, după caz, iar persoana fizică nu este cunoscută cu menţiuni în evidenţe și cel mult 30 zile, dacă cererea se depune la locul de domiciliu, iar persoana fizică este cunoscută cu menţiuni în evidenţe.
  • pentru cererile depuse la celelalte sedii din județ – adeverința se eliberează în 15 zile, dacă cererea se depune la locul de naștere sau domiciliu/reşedinţă/flotant, după caz, iar persoana fizică nu este cunoscută cu menţiuni în evidenţe și cel mult 30 zile, dacă cererea se depune la locul de domiciliu, iar persoana fizică este cunoscută cu menţiuni în evidenţe.