Becurile arse, transformate în alimente pentru familiile nevoiașe. 300 becuri= mâncarea unei familii pentru o lună

86

În următoarele trei luni, becurile arse vor fi transformate în alimente pentru persoanele defavorizate. Cum? Printr-o campanie Recolamp, derulată în parteneriat cu Crucea Roșie.

Un bec ars devine gunoi, însă dacă este colecatat așa cum trebuie, poate ajuta o familie nevoiașă să aibă ce pune pe masă. Campania care transformă deșeurile în energie, iar becurile arse în aliemnte, este derulată de Recolamp.

„Transformă deșeurile în energie!” este titlul celei mai noi inițiative Recolamp, o campanie de responsabilitate socială și de colectare selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat, prin care becurile arse colectate selectiv capătă valoare, pentru susținerea unor cauze sociale. Primul proiect susținut este „Banca de Alimente”, inițiat de Crucea Roșie Română cu mai mult de 10 ani în urmă. Astfel, în perioada 10 iunie – 31 august, la fiecare 300 de becuri colectate selectiv la punctele de colectare Recolamp, asociația donează 90 de lei către Crucea Roșie Română, suma necesară unei familii pentru a-și asigura alimentele de bază timp de o lună. Recolamp face un apel către toți consumatorii casnici care generează deșeuri din echipamente de iluminat să le ducă la punctele de colectare atât pentru a contribui activ la susținerea cauzelor sociale parte din campanie, cât și pentru a proteja mediul înconjurător,, a transmis Crucea Roșie Olt.
Cei care vor să recicleze becurile arse sunt invitați să descarce aplicația ColțVerde și să găsească pe harta punctelor de colectare cele mai apropiate centre comerciale mari, lanțuri de magazine sau magazine de tipul do it yourself, precum și programul lor de lucru.

În județul Olt, locațiile Colț Verde sunt:

  • Astevar Energy – Str. Nicolae Titulescu, nr. 35, Slatina
  • Creatie – Str. N. Balcescu, nr. 30, Balș
  • Mary Mary – Str. Arcului, nr. 1, bloc GA16, sc. A, parter, Slatina
  • Red Still Mat – Str. Antonius Caracalla, nr. 30, Caracal
  • Volta Electric – Piata Garii, nr. 8, bl.9, Slatina