Iancu: Am votat pentru acordarea de măști GRATUITE cetățenilor. Deputatul laudă Primăria Slatina

206

Statul are obligația să asigure măști de protecție persoanelor vulnerabile, în caz de pandemie, când purtarea măștii devine obligatorie. Proiectul de lege a fost adoptat pe 19 mai de Senat, iar ieri și de către deputați. Printre deputații care au votat pentru se numără și Marius Iancu, parlamentar de Olt.

,,Am votat, astăzi, Proiectul de Lege privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor de virusul COVID-19. Este responsabilitatea noastră să reglementam acest lucru, pentru că nu putem avea încredere în promisiunile Guvernului Orban… Exemple de autorități responsabile am văzut în județul Olt când Primăria Slatina a dat, săptămânal, pe toată perioada stării de urgență și după, fiecărei familii din Slatina câte 5 măști și 5 perechi de mănuși. Și alte câteva primării de comune au distribuit măști de protecție cetățenilor din localități.,, a postat deputatul Iancu pe pagina sa de socializare.

“Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import. Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA”, se arată în proiectul depus la Senat pe 27 aprilie.