Ploi torențiale, vijelii și grindină- Oltul este sub Cod Galben

628

Începând de azi, până vineri noaptea, meteorologii anunță vreme urâtă, cu ploi abundente și chiar căderi de grindină. Manifestările de instabilitate atmosferică nu vor ocoli județul Olt.


ANM a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ de vreme rea, valabilă pentru intervalul 10 iunie, ora 09:30 – 12 iunie, ora 23:00.

,,În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp. Notă: Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii.,, au anunțat meteorologii.

Județul Olt este plasat dun Cod Galben de azi, ora 12.00, până mâine, la ora 10.00.

,,În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.,, a atenționat ANM.