Peste 300 de stații de încărcat fake-uri, depistate de polițiști într-o mașină ce tranzita Slatina

1012

Polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu cei rutieri au indisponibilizat 336 de stații de încărcare, în valoare de peste 200.000 de lei, despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul Serviciului Rutier au acționat ieri pe raza municipiului Slatina în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite din domeniul transportului de marfă.

,,Astfel, polițiștii au depistat un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Constanta, care transporta cu un autoturism 336 de stații de încărcat, fără a prezente documente de proveniență a acestora.În urma primelor verificări au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea mărcii acestor stații de încărcare, motiv pentru care polițiștii au indisponibilizat întreaga cantitate, în vederea continuării cercetărilor,, transmite IPJ Olt.

Valoare celor 336 de stații de încărcat este de aproximativ 212.000 de lei, urmând să fie stabilit și prejudiciul creat titularilor mărcii respective.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de  Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, întrucât persoana ar fi pus în circulație un produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, creând un prejudiciu titularului mărcii înregistrate.