Profesorii vor susține o singură probă pentru obținerea gradelor didactice. Clarificări IȘJ Olt

217

Începând de azi, profesorii din județul Olt înscriși în sesiunea 2020 de obținere a gradelor didactice I și II sunt așteptați să depună la Inspectoratul Școlar adeverințele de vechime și calificative.

Anul acesta, și sesiunea de obținere a gradelor didactice a suferit modificări impuse de prevenirea răspândirii coronavirusului. ,,În perioada 9-12 iunie 2020, cadrele didactice din județul Olt care finalizează gradul didactic II și gradul didactic I în sesiunea august 2020, sunt rugate să aducă la sediul Inspectoratului Școlar Județean Olt, adeverințele de vechime și adeverințele cu calificativele obținute în ultimii ani școlari. Aceste adeverințe sunt necesare completării dosarelor de înscriere la aceste grade didactice (conform metodologiei în vigoare). Adeverințele pot fi aduse la biroul ,,Perfecționare” sau la secretariatul inspectoratului în intervalul orar 9.00-15.00,, a transmis IȘJ Olt.

Metodologia  privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar a fost modificată prin OMEC nr. 4303/21.05.2020 , examenul pentru gradul II fiind derulat în condiții speciale astfel: candidaților care nu au susținut inspecția specială li se va acorda, prin recunoaștere și echivalare nota 10, dacă la una dintre inspecțiile curente candidatul a obținut calicativul Foarte bine, sau nota 9, dacă la ambele inspecții curente candidatul a obținut calificativul Bine. Candidații susțin o singură probă, scrisă, care conține elemente de pedagogie și psihologie, precum și elemente de metodica specialității.

Proba scrisă se susține în ultima săptămână din luna august, în baza planificării fiecărui centru de perfecționare cu respectarea condițiilor speciale de distanțare socială minimă și de securitate sanitară.