Precomenzi de sute de tone pentru sămânța certificată de grâu, la stațiunea agricolă din Caracal

228
grau stațiunea agricolă caracal

Cel mai mare producător de sămânță de grâu românesc certificată, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal, a fost deja luat cu asalt de către cumpărători, care au dat de acum comenzi pentru a se asigura că vor apuca să achiziționeze soiurile dorite.

Mai este până la secerat, însă la SCDA Caracal se dau semne că anul acesta recolta nu va apuca să stea prea mult în depozit. Cumpărătorii se arată interesați de pe acum, iar precomenzile au fost date deja pentru sute de tone de sămânță Glosa, Otilia și Izvor.

,,Lanurile cu grâul românesc de sămânță de la SCDA Caracal -Glosa, otilia și Izvor sunt caracterizate de vigoare, uniformitate și puritate, astfel avem garanția ca sămânța ce urmează a fi recoltată va fi de o calitate superioară. Până la această dată am înregistrat precomenzi însumând o cantitate de aprox. 750 tone. Fermierii ce doresc să achizitioneze sămanță certificată de la noi pot face o precomandă, se pot întegistra cu datele de contact, cantitatea dorita, soiul și categoria biologică la tel: 0249.511.990. Livrarile se vor face respectând ordinea precomenzilor. Prețul va fi anunțat la începutul lunii Iulie și vă putem spune încă de pe acum ca va fi unul rezonabil pentru toate categoriile biologice: Bază, C1 și C2,, a transmis conducerea stațiunii agricole.

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal, subunitate în cadrul Universității Craiova, a cunoscut în ultimii ani un reviriment extraordinar. Anul trecut a încheiat unul dintre cei mai buni ani, cu dezvoltare nu numai pe sectorul de grâu unde este lider național, ci și la culturile sorg, floarea soarelui și porumb în condiții tehnologice diferite. Iar anul acesta se anunță unul și mai bun.