Încă doi braconieri piscicoli prinși de jandarmi pe râul Olt

75

Chiar dacă s-a ieșit din perioada de prohibiție, pescuitul nu se poate realiza oricum, așa că Jandarmeria Olt este cu ochii pe cei nu respectă regimul piscicol. Doi braconieri au fost prinși sâmbătă seara.

În minivacanța de Rusalii, jandarmii olteni au acționat și pe linia respectării regimului piscicol, iar în ,,plasaʺ lor au picat doi olteni.

  ,,Pe timpul executării misiunilor specifice, în seara zilei de 06.06.2020, doi bărbaţii de 33 şi respectiv 36 de ani au fost depistați în dreptul localității Ipotești în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt. În urma misiunii executate au fost confiscate o ambarcațiune pneumatică în lungime de 3, 30 m, două  bucăţi vâsle în lungime de 1, 60 m, o unealtă de  pescuit comercial tip setcă monofilament în lungime de 95 m şi 4 kg peşte specia caras.,, transmite IJJ Olt.

Făptuitorii împreună cu documentele de constatare şi uneltele folosite la pescuit au fost predat organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele a fost redat mediului natural

Cei doi s-au ales cu dosare penale. Faptele săvârşite  constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.