Doi olteni s-au electrocutat, de Rusalii: unul la pescuit, altul băgând cabluri electrice în ligheanul cu apă

537

În ziua de Rusalii, doi olteni s-au electrocutat. Dacă pentru unul a fosdt un accident, produs atunci când se afla la pescuit, celălalt a decis să-și pună capăt zilelor.

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Fălcoiu, a ajuns la spital cu  arsuri grave pe circa 80% din suprafa corpului după ce a atins cu undiţa firele de înaltă tensiune. Aceta pescuia duminică  în zona Barajului Drăgăneşti Olt.

„Am fost sesizaţi prin apelul 112 despre faptul că un tânăr de 29 de ani, din Fălcoiu, în timp ce s-ar fi aflat la pescuit pe malul unei bălţidin apropierea Barajului Drăgăneşti, s-ar fi electrocutat. Acesta a fost transportat la Spitalul Caracal, iar de aici la Secţia Arşi a spitalului din Sibiu. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi fac în continuare cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Un alt  oltean, din comuna Bărăști, s-a electrocutat în aceeași zi, însă nu accidental, ci aceasta a fost modalitatea aleasă pentru a-și încheia socotelile cu viața. În vârstă de 69 de ani, bărbatul  s-a sinucis băgând cabluri electrice într-un lighean cu apă, în timp ce se spăla pe picioare.  „Un cetăţean din comuna Bărăşti a sunat la 112 şi a anunţat că un bărbat de 69 de ani, din aceeaşi localitate, şi-ar fi pierdut viaţa prin electrocutare. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Slatina, în vederea efectuării necropsiei, iar poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care bărbatul a decedat”, declară putătorul de cuvânt al poliției oltene.