,,Taxa pe Covid 19” urcă prețurile la terase, la hoteluri și chiar la stomatolog

262

Cititorii semnalează din ce în ce mai multe cazuri privind introducerea de către furnizorii de servicii a unei noi taxe. ,,Taxa pe Covid 19” este percepută de mai multe terase din București, Mamaia sau Vama Veche, de unele dintre marile hoteluri, dar și de o parte dintre stomatologi.  Valoarea acesteia variază între câțiva lei și chiar 1.000 lei.

Cei care au luat cu asalt terasele abia deschise au constatat că prețul consumației a crescut comparativ cu cel perceput înainte de pandemie. În funcție de produsele consumate, nota de plată a fost umflată cu sume cuprinse între câțiva lei și chiar zeci de lei. Misterul prețurilor mari a fost devoalat de bonul de casă pe care a apărut ,,taxa pe COVID 19”.

Aceeași taxă a apărut și la unele din marile hoteluri, doar că valoarea acesteia este cuprinsă între câteva sute de lei și chiar 1.000 de lei, în funcție de sejur și locația aleasă. Așa se facă că un sejur pe litoralul romnânesc a fost de Rusalii mai costisitor decât unul în stațiunile exclusiviste din Europa.

Cititorii au mai semnalat existența ,,taxei pe COVID 19” și pe bonurile emise de stomatologi. Valoarea ei nu este deloc de neglijat, fiind raportată la tipul de servicii oferite. Denumirea folosită de aceștia este cea de ,,taxă de decontaminare”.