Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Caracal, dotată cu încă un utilaj important. Investiția, doar din profit

585

SCDA Caracal a obținut anul trecut, din sectorul de cercetare și producere a sămânței de grâu, rezultate științifice și financiare remarcabile. Profitul obținut a fost investit, astfel că parcul de utilaje al stațiunii aflate în subordinea Universității din Craiova s-a mărit permanent. Zilele trecute, unitatea etalon pentru agricultura românească a achiziționat încă o combină.

,,Parcul de utilaje al SCDA Caracal s-a mărit astăzi cu încă o combină, ajungând la un total de 5 utilaje de acest fel. În acest mod vom reuși să fim competitivi și să recoltam în timp optim grâul de sămânță cu indici de calitate ideali. Investițiile la SCDA Caracal se fac doar din profit. Programul de dotare și modernizare a parcului de utilaje a început acum aproape 4 ani și va continua în fiecare an, atât timp cât Dumnezeu ne va ajuta să avem culturi sănatoase și productive,, a transmis conducerea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal.

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal, subunitate în cadrul Universității Craiova, a cunoscut în ultimii ani un reviriment extraordinar. Dacă anul trecut a încheiat unul dintre cei mai buni ani, cu dezvoltare nu numai pe sectorul de grâu unde este lider național, ci și la culturile sorg, floarea soarelui și porumb în condiții tehnologice diferite, cel mai mare producător de sămânță de grâu românesc certificată continuă investițiile în utilaj pentru desfășurarea în bune condiții a activității.

În ultimii trei ani, Stațiunea de Cercetare- Dezvoltare de la Caracal a fost pe profit. Instituția a investit cca 1,75 milioane de euro în utilaje.