Legea susținută de trei parlamentari de Olt pentru certificate până la 18 ani copiilor cu handicap grav a trecut de Senat

539
Senatorii Renică Diaconescu și Siminica Mirea și deputatul Florin Iordache sunt parlamentarii olteni care susțin extinderea termenului de valabilitate a certificatului pentru copiii cu autism, cu handicap grav, până la vârsta de 18 ani. Inițiativa a înregistrat o victorie în Senat.

În prezent, Legea nr. 448/2006 privind drepturile de asistență socială pentru persoanele cu dizabilități stabilește că termenul de valabilitate pentru copiii care suferă de afecțiuni degenerative este cuprins între 6 luni și maximum 2 ani. Luând în calcul că astfel de afecțiuni nu se vindecă atât de repede, unele dintre ele nefiind recuperate niciodată, trei parlamentari de Olt se numără printre coinițiatorii unui proiect legislativ de majorare a acestui termen.

Extinderea termenului de valabilitate a certificatului pentru copiii cu autism, cu handicap grav, până la vârsta de 18 ani a fost votată ieri în Senat.

,,În cadrul ședinței de plen de astăzi a Senatului am oferit un vot atât de necesar pentru a veni în sprijinul persoanelor cu handicap: am votat favorabil modificarea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, proiect la care m-am numărat printre inițiatori. Vreau să îmi felicit toți colegii care au făcut posibilă trecerea legii, sperând ca, într-un termen cât mai apropiat, și colegii din Camera Deputaților vor oferi tot un vot favorabil pentru ca modificările să intre în vigoare. Birocrația și legislația încâlcită nu trebuie să reprezinte o piedică suplimentară sau o povară în plus pentru persoanele cu handicap. Oamenii aceștia trebuie sprijiniți, fiind important să înțelegem necesitatea unor astfel de modificări legislative și cât de mult pot însemna ele pentru persoanele cu handicap. Îmi doresc din inimă ca această propunere să fie acompaniată, în viitor, și de alte pachete de legi care să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În acest sens, voi încerca să mă implic ori de câte ori voi avea ocazia, fără a da vreo secundă înapoi!,, a declarat senatorul de Olt Siminica Mirea.

Camera Deputaților este forul decizional.