Jandarmii olteni au predat spre urmărire PENALĂ 20 de pescari, în perioada de prohibiție

143

Pescarii olteni care nu au respectat interzicerea pescuitului în perioada de prohibiție au riscat dosar penal. 20 dintre ei au fost prinși de către jandarmi și vor trebui să dea socoteală pentru fapta lor.

Ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 43 din 11 februarie 2020 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2020, a instituit în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale. Mulți pescari nu l-au respectat însă, în județul Olt jandarmii depistând zeci de fapte de natură penală.

,,În perioda de prohibiție jandarmii au demarat mai multe acțiuni pentru respectarea măsurilor legale, în urma cărora au fost întocmite în total acte de sesizare pentru 39 fapte de natură penală, fiind identificaţi şi predaţi organelor de urmărire penală 20 de autori şi au fost constatate 35 de contravenţii fiind aplicate amenzi în valoare de 22.000 lei. Cu ocazia constatării faptelor de natură penală, efectivele de jandarmi au confiscat în total 36 kg de peşte, 4.847 metri plase de pescuit, 9 ambarcațiuni, 3 lansete, 2 prostovoale, 1 țepoaicăʺ, arată IJJ Olt.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt atrage atenția că va continua activitatea de verificare a respectării prevederilor legale în vigoare cu ocazia desfăşurării activităţilor de pescuit recreativ-sportiv şi comercial în zona de competenţă.