DECIZIE ÎN CAZUL DINCĂ: Procesul în Dosarul ,,Caracal” poate începe

396

Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Olt a decis astăzi să respingă cererile inculpaților Gheorghe Dincă și Ștefan Risipiceanu, dar și excepțiile ridicate de avocații familiilor Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, cele două adolescente dispărute cu un an în urmă din Caracal.  Cei doi inculpați au negat acuzațiile care li se aduc de procurorii DIICOT-Structura Centrală  și au cerut reluarea cercetărilor. Și familiile celor două fete au solicitat reîntoarcerea dosarului la DIICOT, în vederea refacerii rechizitoriului de trimitere în judecată. Decizia judecătorului de la Tribunalul Olt poate fi contestată în termen de trei zile.

Dosarul Caracal poate continua în instanță, sesizarea procurorilor DIICOT  fiind una legală, a decis astăzi judecătorul de Drepturi și Libertăți de la Tribunalul Olt. El a decis să respingă toate cererile și sesizările depuse de Gheorghe Dincă și Ștefan Risipiceanu, dar și de avocații familiilor Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, cele două adolescente dispărute anul trecut din Caracal. În plus, familia Alexandrei a solicitat și anularea certificatuluid e deces al acesteia.

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipiceanu au respins la 22 mai acuzațiile aduse de procurori, susținând că recunoașterea faptelor s-a făcut la presiunea anchetatorilor. Ei au cerut trimterea dosarului la DIICOT în vederea refacerii rechizitorului. Solicitări asemănătoare au făcut către magistra și avocații celor două familii, care au susținut că procurorii nu au reușit să demonstreze moartea Luizei și Alexandrei.

Părțile din dosar au la dispoziție trei zile pentru a contesta hotărârea judecătorului de la Tribunalul Olt.

Dacă decizia de astăzi nu va fi contestată sau va fi menținută de o instanță superioară, procesul lui Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal, acuzat, printre altele, de răpirea, violarea și ucidere celor două fete poate începe.

Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu au dispărut în urmă cu un an din Caracal. Procurorii DIICOT au stabilit, în urma cercetărilor care au durat aproape șase luni, că fetele au fost răpite, violate și ucise, iar cadavrele incinerate, de Gheorghe Dincă.