Gunoiul, ridicat din poartă-n poartă, la Verguleasa, la un preț modic

425

Locuitorii comunei Verguleasa vor scăpa de gunoi nu aruncându-l la marginea satului sau dândui foc, ci modern, cu colectare selectivă. Săptămânal, gunoiul le va fi luat de la poartă.

Cu doar 5 lei pe lună, sătenii din Verguleasa nu vor mai duce grija aruncării gunoiului strâns în gospodărie. Îl vor scoate doar la poartă. ,,Începând cu această lună, iunie 2020, se va relua serviciul săptămânal de colectare a deșeurilor, din poartă în poartă, la nivelul comunei. Prima ridicare se va efectua joi, 04.06.2020,, a anunțat edilul Valentin Piciu

Deșeurile se vor ridica de la toti cetățenii, contractul fiind încheiat între operator și primărie. Persoanele juridice vor încheia contracte direct cu operatorul. Iar locuitorii vor preda selectiv gunoiul. ,,Deșeurile se vor preda separat, adică deșeurile menajere în pubelă, iar deșeurile selective (hârtie, sticlă, plastic, metal) în alt recipient. La prima ridicare se admit și amestecate. Cei care nu au pubelă vor putea preda deșeurile și în alte recipiente urmând ca, după rectificarea bugetară și stabilirea necesarului, să asigurăm pubele și celorlați locuitori,, a explicat primarul.

Tariful de 5 lei/luna/locuitor se va achita la primărie, fiind scutiți de la plată copiii cu vârsta de până la 14 ani și persoanele cu vârsta de peste 80 de ani.