Focar de coronavirus la SJU Slatina. Trei asistente de la Secția de Infecțioase au fost depistate pozitiv la testul COVID 19

3045
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Alertă la Spitalul județean de Urgență Slatina după ce trei asistente de pe Secția de Boli Infecțioase au fost depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă epidmiologică în acest caz.

În urma testelor efectuate periodic de conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina în rândul cadrelor medicale din secțiile de risc, trei asistente de la Secția de Infecțioase au fost confirmate astăzi cu coronavirus. Ele au fost internate în secția în care lucrează. Conducerea unității medicale a informat Direcția de Sănătate Publică Olt cu privire la situația creată.

,,Conform metodologiei de supraveghere pentru Covid – 19, în ultima lună, Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, folosind resursele proprii.

Personalul Secției Boli Infectioase a fost testat, pana în prezent, de trei ori, primele două testari fiind în integralitate negative. La cea de-a treia testare, efectuată în data de 29 mai, din cele 82 de teste recoltate, 3 teste au fost confirmate pozitive, restul fiind negative. Este vorba de trei asistente care și-au desfășurat activitatea în cadrul secției de Boli Infectioase a SJU Slatina, toate fiind asimptomatice.

În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați, către DSP Olt, toți contacții direcți ai asistentelor (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja unul sau mai multe teste negative)., se arată într/un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Slatina

Până acum, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au mai fost confirmate alte trei cazuri, două dintre ele în ultima săptămână. Asistentele depistate pozitiv la Secția de Cardiologie și la Blocul Operator sunt contacți de familie ai unor angajați confirmați pozitiv în focarul de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt.