Doi polițiști de la Secția Coteana, confirmați cu coronavirus. Alți zece sunt în izolare

3935

Șeful Postului de Poliție dela Ipotești și ajutorul său au fost confirmați cu coronavirus. În cauză a fost demarată o anchetă epidemiologică. Direcția de Sănătate Publică Olt a decis trimiterea în izolare a altor 10 polițiști printre care și un elev aflat în practică.

Două probe din cele peste 50 aflate în lucru la Laboratorul Direcției sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au fost declarat pozitive. Ele apartin polițiștilor de la Postul de Poliție Ipotești, Secția 4 Coteana. În cauză a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Printre contacții celor doi polițiști confirmați se află și zece colegi, unul fiind elev în practică. Cu toții au fost băgați în izolare urmând ca mâine să fie testați.
,, La nivelul Secției Poliție Rurală nr. 4 Coteana, doi polițiști au prezentat simptome specifice COVID-19, fiind internați în cursul zilei de 28 mai a.c. . În acestă dimineață, în urma testării, aceștia au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Direcția de Sănătate Publică a dispus izolarea altor 10 colegi, dintre care un elev al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascar Câmpina, care era în stagiu de practică. Pe lângă măsurile luate zilnic pentru protecția personalului (schimbarea programului de lucru pentru distanțarea socială, utilizarea materialelor de protecție și dezinfectare), au fost aplicate măsurile suplimentare pentru dezinfectarea spațiilor de lucru și mijloacelor auto în vederea prevenirii răspândirii virusului. Capacitatea de asigurare a intervențiilor și siguranței publice nu este afectată.”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.
În urma ultimelor cazuri confirmate, numărul oltenilor confirmați cu noul coronavirus a ajuns la 82.