Încă două cazuri de coronavirus: o asistentă din Blocul Operator al Spitalului Slatina și un pacient

510

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, astăzi, 28 mai a.c., în judeţul Olt, au fost confirmate două noi cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Unul dintre cazuri are legătură cu focarul de la Ambulanța Olt, asistenta de la Blocul Operator al SJU Slatina fiind contact al unui angajat de la SJA Olt.

,,Este vorba despre o asistentă medicală din Blocul Operator al Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar cel de-al doilea caz este un bărbat internat în data de 26.05.2020, cu simptomatologie specifică infecției Covid-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ancheta epidemiologică cu privire la cele două cazuri este în curs de desfășurare,, transmite Prefectura Olt.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 47 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti. Totodată, până acum, 31 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 11 persoane. Alte 2571 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2639 de teste Covid-19.