Bani de la Primăria Caracal pentru familiile cu bone angajate

138

Suspendarea activității creșelor și grădinițelor a făcut ca mulți părinți care lucrează să apeleze la soluția angajării unor bone care să le îngrijească micuții acasă, chiar dacă acest lucru impune un efort financiar mare și impune costuri pe care abia și le permit. Pentru a veni în ajutorul lor, Primăria Caracal a decis să le acorde un sprijin financiar. Hotărârea va fi supusă aprobării consilierilor locali.

Aleșii caracaleni vor avea mâine, în ședința Consiliului Local, pe ordinea de zi, proiectul privind aprobarea metodologiei de aplicare a unui program de acordare a unui sprijin financiar pentru familiile care beneficiază de serviciile unor bone angajate cu forme legale.

De acest sprijin vor beneficia, dacă aleșii municipali vor aproba, acele familii din Caracal cu copii de vârstă preșcolară și cu venituri de până la 3.500 lei pe membru de familie. Ajutorul va fi acordat lunar, pentru fievare copil, astfel: 710 lei pentru familiile cu un venit de până la 2.100 lei/membru, 550 lei pentru venit de până la 2500 lei/membru, 390 lei pentru venit de până la 3000 lei/membru și 250 lei pentru un venit de până la 3500 lei/membru.

Condiția este ca beneficiarii să-și fi achitat impozitele și taxele locale.