În loc de salariul întreg, angajații de la Prysmian s-au trezit cu câteva sute de lei, doar partea ce revine angajatorului din șomajul tehnic. Oamenii au intrat ieri spre seară în grevă spontană. Situația de la fabrica slătineană l-a determinat pe deputatul PSD de Olt Marius Iancu să ceară socoteală Guvernului.
,,Nu exista cuvinte pentru a descrie ce poate simți un om, un muncitor ca cei 200 de la Prysmian, care așteaptă toată luna ziua de salariu și se trezeste că primeste câteva sute de lei pentru că Guvernul României, Guvernul PNL al lui Iohannis nu a alocat bani pentru plata șomajului tehnic. Vă dați seama cum arată Guvernul României în fața acestui mare investitor italian care a construit două fabrici la Slatina, în ultimii ani și, în această perioadă, a avut pierderi imense din cauza crizei? Acum este nevoit să plătească salariile muncitorilor chiar dacă a avut un acord cu Guvernul României?! (…) În situația oamenilor de la Prysmian sunt peste 600 000 de angajați din întreaga țară. Dacă la Slatina, investitorul italian a putut să plătească salariile, în cazul firmelor mici care de abia mai rezistă ce se va întâmpla? Ce vor face oamenii care lucreaza acolo lună aceasta? Cum vor trăi? Sper ca ministrul Muncii, Violeta Alexandru să aibă un răspuns la aceste intrebari atunci când va fi chemată în fața Parlamentului și sper să aibă decenta să își dea demisia de onoare pentru că PNL ar fi trebuit să o retragă pe această doamnă, atunci când, la fel ca și colegul ei Florin Cîțu a primit trei avize negative consecutive în a comisiile de specialitate ale Parlamentului. Incompetența ei era evidentă și acum muncitorii români au de suferit.,, a postat azi deputatul de Olt Marius Iancu pe pagina de socializare.
Reacția parlamentarului oltean vine după ce ieri după-amiază salariații de la Prysmian au intrat în grevă spontană, după ce s-au trezit cu salarii mici, iar conducerea fabricii le-a transmis că până la acestă dată Guvernul nu a plătit partea sa de bani atribuiți perioadei de șomaj tehnic.
Conducerea italiană și-a luat angajamentul de a plăti în întregime salariile urmând să-și recupereze banii ulterior de la Guvernul român.
În situația celor 200 de angajați de la Prysmian sunt însă și alți salariați de pe platforma industrială a Slatinei.