De câțiva ani, merele bio produse în livezile din Găneasa au ajuns numai pe mesele consumatorilor din Germania și Italia. De acum înainte, și românii se vor bucura de fructele sănătoase, fermierii olteni reușind o asociere ce le va deschide drumul supermarket-urilor sau realizarea unei rețele proprii de distribuție și vânzare.
,,Azi, 26 Mai 2020, au fost semnate documentele de înființare a Cooperativei Agricole MERELE DE AUR BIO GĂNEASA !! Cei 5 membri fondatori sunt tineri fermieri, care au învățat meseria de pomicultor prin Europa, iar de câțiva ani, au revenit acasă, au accesat fonduri europene pentru înființare de plantații pomicole BIO prin PNDR 2014-2020. Din păcate pentru consumatorul Român, merele BIO din fermele acestor tineri fermieri Români ajungeau pe masa italienilor sau nemților !!! Ei știu sa consume sănătos – sau știu să vândă – și chiar in România …prin rețelele de supermarket !! De astăzi, cei 5 tineri, au trecut la o altă etapă a afacerii lor, și împreună cu celelalte cooperative din proiectul AGRICOOP din regiunea Sud-Vest Oltenia, să devină parteneri ai rețelelor de Supermarket, sau vom dezvolta rețele proprii de distribuție și vânzare !!! Nici un măr BIO produs românesc să nu mai fie exportat …,, a anunțat ieri Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.
Merele din Găneasa au devenit apreciate peste hotare, după ce un tânăr din localitate a investit în pomicultură acasă. Dacă în urmă cu 15 ani Marin Șerban lucra în Italia, acum produce mii de tone de mere anual la Găneasa, unde a cumpărat teren și a înființat o livadă cu producție bio. Până acum a vândut întreaga producție pe piața externă, însă din acest an visul i-a devenit realitate, urmând să livreze și pentru magazinele românești.