Coronavirus în Olt: 29 bolnavi în spital, 49 olteni în carantină și peste 2300 în izolare

373

Astăzi, potrivit datelor transmise de autorități, numărul persoanelor din județ afectate de pandemia de coronavirus se menține în continuare ridicat. Dacă focarul de la Ambulanța Olt a făcut ca numărul spitalizărilor să crească, odată cu acest focar și reîntoarcerea multor olteni din afara granițelor au dus și la creșterea numărului persoanelor izolate și carantinate.

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 27 mai a.c., în judeţul Olt, au fost confirmate 78 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.  Dintre persoanele confirmate pozitiv, 47 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti. Totodată, până acum, 29 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 49 de persoane. Alte 2363 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2512 de teste Covid-19.