23 de teste la Piatra-Olt, după ce o angajată a primăriei a fost confirmată cu coronavirus

296

Numărul persoanelor testate pentru COVID-19 ce au legătură cu focarul de la Ambulanța Olt a crescut, după ce ieri a fost confirmat un caz în rândul angajaților Primăriei Piatra-Olt.

Testarea contacților angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Olt confirmați cu coronavirus a ajuns iarăși la Piatra-Olt, după ce ieri  o femeie, de 52 de ani, angajată a Primăriei Piatra-Olt, la Starea Civilă (soția secretarului unității) a fost confirmată ca fiind infectată cu COVID-19. Femeia este prietenă cu o asistentă de la Ambulanța Slatina, confirmată în primul lot testat, și se afla în izolare la domiciliu de circa o săptămână de zile.

Testul pozitiv al angajatei primăriei a lărgit cercul contacților din focarul de la Ambulanță, fiind ieri efectuate teste și în Piatra-Olt.

,,Ieri 26.05. 2020 a fost confirmat de către DSP Olt, un caz de infecție cu coronavirus al unei colege din cadrul Primăriei Orasului Piatra Olt. Colega noastră a fost testată pozitiv în urma anchetei epidemiologice ca și contact direct al unei asistente din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt. Tot ieri, a fost efectuata ancheta epidemiologica de către DSP Olt la nivelul Orașului Piatra Olt. Persoanele testate au fost stabilite de către DSP Olt, fiind efectuate un număr de 23 de teste. În acest moment așteptăm rezultatele testelor și vă voi ține la curent cu evoluția situației.,, a transmis Robert Munteanu, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Reamintim că la Piatra-Olt, tot legat de focarul de la Ambulanță, au mai fost efectuate 35 de teste, toate cu rezultat negativ, la Centrul Medical Domus Med, spital privat de îngrijiri paliative, după ce medicul Marian Furtună, de la SJA Olt, confirma cu coronavirus, a desfășurat activitate medicală în cadrul spitalului.