DSP Olt: Focarul de la Ambulanță- 25 cazuri confirmate, 25 probe în lucru

178

DSP Olt a prezentat, printr-un comunicat de presă, rezultatele anchetei epidemiologice derulate în cadrul  Serviciului Judțăean de Ambulanta Olt, în perioada 21- 26.05.2020.

Numărul cazurilor pozitive legate de focarul de la SJA Olt a ajuns la 25, fiind aștepatte rezultatele a tot atâtea teste. Direcția de Sănătate Publică Olt a prezentat azi rezultatele anchetei epidemiologice:

,, Numar total cazuri confirmate  cu COVID -19 din randul angajatilor, pana la data de 26.05.2020=  20 de persoane ( 2 medici, 5 ambulantieri  + soferi, 13 asistenti medicali );

  1. Numar total contacti directi ai cazurilor confirmate: 117 cazuri, din care:
  • 51 cazuri investigate cu laboratorul, cu urmatoarele rezultate:

                                          -5 cazuri confirmate; Mentiune: Toate cele 5 cazuri  sunt izolate in sectia COVID -19 a S.J.U. Slatina, din data  depistarii;

                                        – 21 probe negative;

                                         – 25 probe in lucru.

➢ Total cazuri confirmate pana la data de 26.05.2020 ( angajati SAJ + contacti ):

                        20 ( SAJ ) + 5 ( contacti directi ) = 25  cazuri

  1. Numar de contacti directi ai cazurilor confirmate cu pacienti deserviti de

catre echipajele depistate cu infectia cu COVID-19( -date partiale; actiune in derulare) : 35 suspecți testați, rezultat negativ pentru toți.

Context epidemiologic:

  • Date referitoare la sursa de infectie: Pacienta depistata in data de 18.05.2020 la Spitalul COVID-19 din jud. Arges, cu domiciliul in jud. Arges;
  • Pentru asigurarea continuitatii activitatii, urmarea izolarii persoanelor la risc , SAJ isi asigura permanenta prin relocare de echipaje din Substatiile secundare, pentru asigurarea a 2- 3 ture suplimentare cu 3-5 echipaje/ tura in plus.
  • Pentru evitarea contactelor infectante echipajele relocate sunt cazate in spatii puse la dispozitie de catre Consiliul Judetean in afara sediului SAJ,,.