Dosar PENAL pentru asistenta de la care a pornit focarul de la Ambulanța Olt. Femeia a ascuns boala o săptămână

4058

A fost întocmit dosar penal cu privire la  cazul zero în cadrul focarului de coronavirus de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. Asistenta din Mioveni a ascuns faptul că are simptome specifice noului coronavirus, dar și după ce i s-a confirmat boala.

Asistenta de 45 de ani din Mioveni, angajată a Ambulanței Slatina, de la care a izbucnit focarul de coronavirus, este învinuită de către autorități de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. Potrivit unor surse, femeia ar fi venit la seriviciu timp de o săptămână, deși avea simptome, punând cu bună știință în pericol colegii. N se știe însă cum aceasta a trecut de triajul epidemiologic ce ar fi trebuit făcut zilnic în unitate la intrarea în tură, deși avea temperatură și semne clare de boală. mai mult, aceleași surse spun că asistenta a ascuns boala și după ce a fost internată la spitalul argeșean, soțul acesteia declarându-i directorului Prina de la SJA Olt, a doua zi de la internarea soției, că aceasta ar fi bolnavă cu spatele nicidecum de COVID-19.

20 de cadre medicale din cadrul SJA Olt au fost confirmate ulterior cu coronavirus, precum și patru contacți ai acestora: soțul (jandarm) și copiii unei asistente, precum și mama alteia.

Mai mult, anchetatorii iau în considerare și faptul că numărul contacților este mult mai mare, întrucât asistenta făcea naveta de la Mioveni la Slatina cu mijloacele de transport în comun.