Cine ia banii nerambursabili de la Primăria Slatina pentru proiecte de interes local

294

Anul acesta, an în care coronavirusul a suspendat activitățile culturale și sportive, iar pe cele educative le-a trimis în online, beneficiarii fondurilor nerambursabile acordate de Primăria Slatina pentru derularea proiectelor de interes local se pot nunmăra pe degete.

Și anul acesta Primăria municipiului Slatina a decis să sprijine organizaţiile neguvernamentale, asociaţii sau fundaţii, culte religioase şi persoane fizice în derularea de
acţiuni cu caracter specific în domeniile: cultural, social, sportiv, culte religioase și altele, motivat de faptul că participarea şi iniţiativele în spaţiul public reprezintă un motor al progresului şi pot răspunde la multe din problemele comunităţii locale. Criza coronaviruslui a redus însă numărul de acțiuni ce pot fi derulate și, implicit, pe cel al beneficiarilor.

Astfel, administrația municipală a aprobat proiectele cu finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Slatina pentru activităţi de interes local pe anul 2020 și le va supune și aprobării aleșilor locali în ședința CL din această săptămână.
Beneficiarii 2020 sunt:

 1. FIRARU ELENA MONICA – proiect Drumuri aspre către astrele sportului alb –
  Andrei Firaru- valoare finanțare propusă 20.000 lei
  2. ASOCIAȚIA CULTURALARTISTICĂ LYRA- proiect Slatina muzicală – tradiție și
  contemporaneitate, ediția a XIII-a – suma 70.000 lei
  3. ASOCIAȚIA SALVATORI OLTENI – SPRIJIN PENTRU VIAȚĂ SOS Viață!- 15.000 lei
  4. C.S. OLTENIA TAEKWONDO- Dezvoltarea sportului prin intermediul spațiului virtual – 25.000 lei
  5. A.C.S. ATHLETIC SLATINA- Dezvoltarea fotbalului de performanță la nivel juvenil, Municipiul Slatina, pentru anul 2020 – 20.000 lei.